پروژه کارآفرینی کشتارگاه دام (کارآفرینی)

دسته بندی کارآفرینی
فرمت فایل doc
تعداد صفحات 64
حجم فایل 1.82 مگا بایت

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

فهرست مطالب

عنوان                                                                            شماره صفحه

خلاصه طرح :…………………………………….. 4

 

فصل اول کلیات………………………………. 6

1- 1 مقدمه :…………………………………… 7

جدول شماره 1 ، محصولات تولیدی کشتارگاه صنعتی…………. 8

تاریخچه :……………………………………… 9

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :………………. 10

محل اجرا :…………………………………….. 10

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :……………………….. 10

1 – 6  – وضعیت و میزان اشتغالزایی :……………… 10

مجوز های قانونی :………………………………. 10

مراحل صدور جواز تاسیس :………………………… 11

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس   11

1-   اشخاص حقیقی……………………………….. 11

2-   اشخاص حقوقی……………………………….. 12

مدارك مورد نیاز:………………………………. 12

اصلاحیه جواز تاسیس :……………………………. 13

تعریف:……………………………………….. 13

صدور پروانه بهره برداری :……………………….. 13

مراحل صدور توسعه طرح :…………………………. 14

 

فصل دوم – روش انجام کار……………………….. 15

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :    16

بازدید از کارخانه تولید کشتارگاه دام…………….. 16

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :…… 16

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 17

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :………………………………… 19

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )….. 19

 

فصل سوم – امور مالی طرح……………………… 20

تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گاوی………………… 21

تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گوسفندی……………… 21

جدول 2 عناوین استانداردهای ملی ایران در خصوص گوشت…. 22

درجه بندی گوشت گوسفند یا بز به روش زیر انجام می شود… 24

جدول 3 چگونگی ارزیابی کیفی نوع قطعه های گوناگون گوشت گاو یا گاومیش بر روی یک لاشه و نمره امتیازهای آن ها……………………. 24

جدول 4 پلیمرهای انتخابی و به کار رفته در بسته بندی غذاهای گوشتی    25

نمودار کلی مراحل پیاده سازی و استقرار سیستم HACCP…. 26

نمودار آلودگی و نقاط کنترل بحرانی قبل و بعد از کشتار گو.سفند و گاو    27

جدول 5 آمار متوسط قیمت گوشت در سال های 1378 تا 1385…. 28

جدول 6  قیمت گوشت در بازار آمریکا……………….. 28

جدول 7 قیمت گوشت در بورس لندن…………………… 29

جدول 8 ارزش غذایی پروتئین در برخی فراورده های دامی… 29

جدول 9 بررسی رتبه ایران در زمینه تولید گوشت در جهان.. 29

جدول 10 کشورهای عمده صادر کننده در سال 2005……….. 30

جدول 11 کشورهای عمده وارد کننده در سال 2005……….. 30

نمودارهای زیر سهم صادرات گوشت گاوی صادر کنندگان عمده جهانی را نشان می دهد . (سال 2000 و 2005)………………………………. 31

جدول 12 میزان تولید و مصرف گوشت قرمز در جهان (با احتساب متوسط تمامی کشورها ) و ایران از سال 1350 تا سال 1382………………….. 32

بررسی وضعیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون 33

واحدهای فعال قبل از سال 1379…………………….. 33

آمار واحدهای فعال از آغاز برنامه سوم تا کنون……… 34

جمع ظرفیت واحدهایی که درصد پیشرفت آنها زیر 40% می باشد. 34

واحدهایی که دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر از 40% می باشند به تفکیک استان به قرار زیر است………………………………….. 35

جدول 17 مصرف سرانه گوشت قرمز کشور طی دوره 82 – 1375 ( از محل تولد و واردات)…………………………………………….. 36

جدول 18 روند رشد جمعیت طی سال های 1370 تا 1384 و برآورد جمعیت در سال های 1385 و 1386………………………………………….. 36

جدول 19  بررسی آمار تولید گوشت گاو و گوسفند در فاصله سال های 1378 تا 1382 37

جدول 20 پیش بینی مصرف گوشت قرمز از سال 1385 تا 1388…. 37

جدول 21 بررسی اجمالی تکنولوژی  و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها……………………………… 38

جدول 22 تیپ های کشتارگاهی عمده در جهان…………… 38

جدول 23  هزینه های ثابت سرمایه گذاری…………….. 39

جدول 24 زمین………………………………….. 39

جدول 25 محوطه سازی……………………………… 40

جدول 26 فضاها و ساختمان های مورد نیاز طرح………… 40

جدول 27 ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز طرح…………. 43

جدول 28 شرح ریز هزینه های خرید ماشین آلات به همراه ماشین آلات هر بخش    44

ماشین آلات و تجهیزات خط کشتارگاه گاوی 50 راس در شیفت… 44

سایر تجهیزات اختیاری مورد نیاز خط کشتارگاوی……….. 46

ماشین آلات و تجهیزات خط کشتارگاه گوسفندی 500 راس در شیفت 47

ماشین آلات و تجهیزات اختیاری خط کشتار گوسفندی………. 48

ماشین آلات و تجهیزات کشتارگاه بهداشتی………………. 48

ریل گذاری و تجهیزات مورد نیاز پیش سردکن ها و چهار شقه کنی  49

ماشین آلات و تجهیزات کله و پاچه پاک کنی……………. 50

ماشین آلات و تجهیزات شکمبه و روده پاک کنی………….. 51

لیست ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تبدیل ضایعات پودر گوشت و خون به ظرفست 5/8 تن ضایعات در روز با سیستم چربی گیر………………. 53

دستگاه لاشه سوز دامی……………………………. 54

ماشین آلات و تجهیزات سیستم انتقال خون……………… 54

لیست ماشین آلات سیستم تصفیه فاضلاب کشتارگاه به ظرفیت 150 متر مکعب در روز    55

تجهیزات اختیاری سیستم تصفیه فاضلاب………………… 55

تاسیسات مورد نیاز طرح………………………….. 56

میزان برق مورد نیاز ماشین آلات هر بخش به شرح زیر می باشد 57

تجهیزات اداری مورد نیاز طرح……………………… 58

وسایل نقلیه برون و درون کارگاهی…………………. 58

هزینه های قبل از بهره برداری…………………….. 59

فهرست مواد اولیه و بسته بندی در سال 1385………….. 59

استان های عمده تولید کننده دام سبک و سنگین و رتبه آنها 60

برآورد جمعیت استان های کشور……………………… 61

نیروی انسانی مورد نیاز طرح……………………… 62

پرسنل دوران بهره برداری به تفکیک مستقیم تولید ، غیرمستقیم تولید و اداری  62

ادامه جدول پرسنل دوران بهره برداری به تفکیک مستقیم تولید ، غیرمستقیم تولید و اداری………………………………………. 63

بررسی و تعیین میزان تاسیسات مورد نیاز……………. 63

میزان برق مصرفی ماشین آلات تولید…………………. 64

آب مصرفی کارخانه………………………………. 64

بخار مصرفی…………………………………….. 65

محاسبه میزان آب ، برق و سوخت مصرفی……………….. 65

قیمت جهانی گوشت قرمز در سیستم تولیدی کشورها………. 66

 

فصل چهارم  – جمع بندی نتیجه گیری و پیشنهادات…. 67

نتایج حاصله از اجرای طرح :……………………… 68

 

 

 

 

 

خلاصه طرح :

در این طرح به بررسی تولید کشتارگاه دام پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

 

1 مقدمه :

هدف از ارائه این گزارش بررسی امکان احداث کشتارگاه دام اعم از گاو و گوسفند می باشد . انواع تولیدات کشتارگاهی از قبیل گوشت قرمز ، پوست ، دل و جگر ، روده و… می باشد که بدلیل استفاده از فرایند صنعتی در این نوع کشتارگاه ها به همراه سایر تولیدات قابل استفاده ناشی از کشتار دام (از قبیل خون و امعاء و اشیاء ) بصورت بسته بندی و کاملاً با رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی تولید و عرضه می گردد .

لازم به ذکر است که در ارتباط با محصولات تولیدی حاصل از ذبح گاو و گوسفند ، گوشت قرمز به عنوان کالای اصلی در نظر گرفته شده و کلیه محاسبات نیز بر آن اساس انجام می گیرد و سایر محصولات به عنوان محصول جانبی در نظر گرفته می شوند .

جدول شماره یک ارائه دهنده هجده محصول متفاوت می باشد  که نه محصول از ذبح گاو و نه محصول دیگر از ذبح گوسفند بدست می آید . همانطور که مشاهده می شود بعضی از محصولات حاصل از ذبح گاو و گوسفند با یکدیگر مشترک هستند و مسلماً کاربرد مشترکی خواهند داشت .

 

تاریخچه :

اگر به تاریحچه کشتارگاه ها نظر افکنیم ملاحظه می کنیم که قبل از اینکه کشتارگاه ها به شکل امروزی پدید بیاید و کشتارها در محل خاصی متمرکز گردند ، هر گوشت فروشی در جوار مکان خود دام مورد نیاز خود را ذبخ می کرد و بدون رعایت موازین بهداشتی اقدام به فروش گوشت می کردند که این سلامت اهالی شهر را به مخاطره می انداخت . در ابتدا دولت ها به کمک شهرداری ها اقدام به ساخت مکان های ذبح دام به صورت بهداشتی نمودند و سپس این امر به بخش های خصوصی سپرده شد . اما پس از مدتی این قضیه احساس شد که کنترل و تصدی دولت بر کشتارگاه ها لازم است . ناگفته نماند که در برخی کشورها هنوز کشتارگاه های خصوصی وجود دارد لکن فعالیت آنها تحت نظر سازمان بازرسی گوشت همان کشور صورت گرفته و کنترل و بازرسی نیز به گونه کشتارگاه های دولتی توسط دامپزشکان و بازرسان ذیصلاح انجام می گیرد .

در اروپا و آمریکا ابتدا کشتارگاه های خصوصی تبدیل به کشتارگاه های خصوصی گردیده ولی به تدریج جای خود را به کشتارگاه های صنعتی و تعاونی داد . به طوریکه در حال حاضر اغلب کشتارگاه های موجود در کشورهای پیشرفته دارای تاسیسات عظیم صنعتی و روش اتوماتیک می باشد که به صورت تعاونی اداره می شوند .

ضمناً چون کشتارگاه های تعاونی هر شهر تحت تاثیر ویژگی های فرهنگ بومی اهالی را به نحوی که با موازین بهداشتی مغایرتی نداشته باشد می توان مورد اعتناء قرار داد .

اداره امور کشتارگاه های تعاونی به عهده هیئتی است که شرکت های تعاونی منطقه یا شهر تعیین می نمایند و کلیه درآمدهای حاصل طبق مقررات خاص پس از کسر مخارج به حساب شرکت تعاونی منظور می گردد و مبلغی هم با تصویب هیئت مذکور صرف تهیه تجهیزات جدید و بهبود ساختمان کشتارگاه می شود .

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

پرداخت و دانلود

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *